In Leeuwarden is maandag 7 november De Friese Zaak officieel van start gegaan. In het bijzijn van staatssecretaris Jetta Klijnsma plaatsten de betrokkenen hun handtekening onder de intentieverklaring, die de formele start van het initiatief markeert. De gemeente Leeuwarden, NHL Hogeschool en team Friesland van stichting Ondernemersklankbord ondersteunen met De Friese Zaak in deze regio de ondernemers die in zwaar weer verkeren en hulp nodig hebben bij hun financieel-administratieve verplichtingen.

Namens De Nederlandse Zaak voor Ondernemers ondertekende bestuursvoorzitter Rob Gringhuis het document. Hiermee is voor De Friese Zaak de ondersteuning vanuit de landelijke koepel die DNZO is, verzekerd. Directeur Frank van Santen zette zijn handtekening namens Ondernemersklankbord en faculteitsdirecteur Egon van der Veer deed dit namens NHL Hogeschool. Wethouder Andries Ekhart, met onder meer Sociale Zaken en Werk & Inkomen in zijn portefeuille, tekende voor de gemeente Leeuwarden.

Het is de 3e Zaak die in het land actief is vanuit het partnership Overheid-Onderwijs-Oud-ondernemers. En weer komt hiermee een goede opvang van in de knel zittende ondernemers tot stand, met de hulp van hbo’ers en oud-ondernemers. Jong + Oud = Goud is ook hier weer de leus!

Kijk en luister hier voor meer foto’s en de interviews over De Friese Zaak!

Bent u een Friese ondernemer die hulp van De Friese Zaak kan gebruiken, of wilt u gewoon meer weten over De Friese Zaak? Lees dan verder via de website van De Friese Zaak!